Flapjacks med citron och vallmo

60 min
Lätt
5

Flapjacks är helt klart min favorit-havrekaka! Supergoda havrebars som brukar finnas i massa olika goda smaker att välja på i butiker, men godast är dom ju såklart att göra själv! Här har jag gjort en havrebar med citron och vallmofrön och ett täckte av fudge. Supergoda till en somrig dag eller när som på året!

Flapjacks med citron och vallmo

(0)

Ingredienser

Flapjack
200 g smör

Fudge
1.5 dl socker (135 g )

Gör så här

Flapjack

1. Förbered en form som är ca 20×20.

2. Smält smöret, värm försiktigt.

3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mixa allt lite lätt, så att havregrynen går sönder lite, men inte till ett mjöl.

4. Tillsätt det smälta smöret, honungen och sirap och rör till en jämn smet. Elvisp går bra att använda.

5. Knåda sedan ihop smeten med fingrarna och tryck ut ett jämnt lager i formen, ca 1 cm hög.

6. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Låt sedan svalna.

Fudge

1. Koka upp socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Koka i 15-20 min eller till ca 120°.

2. Ta av kastrullen från värmen och låt smeten svalna något. Lägg ner smöret och rör om.

3. Häll fudgen över havrebotten och låt svalna helt.

4. När fugen stelnat kan du skära upp och servera dina flapjacks!

Du kanske också gillar...

Havrebollar med citron och vallmo

30 min
Lätt
5
Havrebollar med citron och vallmo

Havrekladdkaka med kaffe

60 min
Medel
5
Havrekladdkaka med kaffe

Hemgjorda digestivekex

60 min
Lätt
-
Hemgjorda digestivekex

Rocky Road med vit choklad och jordgubbar

30 min
Lätt
-
Rocky Road med vit choklad och jordgubbar
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved