Nutellagrottor med hasselnötstosca

120 min
Medel
-

Stora, spröda, nötiga grottor! Grottor bakade i muffinsformar, fyllda med hasselnötskräm och dekorerade med rostade hasselnötter! Perfekt kaka till alla tillfällen!

Nutellagrottor med hasselnötstosca

(0)

Ingredienser

Grottor

Fyllning

Hasselnötstosca

Gör så här

Grottor

1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut ca 12 muffinsformar/silikonformar på en ugnsplåt.

2. Vispa samman smör och socker.

3. Blanda resterande ingredienser i en bunke och rör därefter ner i smör blandningen, vispa tills allt kombinerats.

4. Dela degen i ca 12 lika stora bitar och rulla till bollar, jag vägde mina en för en så att de blev jämna. Vikten var då 40 g per “degboll”.

5. Lägg bollarna i formarna.

6. Gör en ganska stor grop i mitten på varje och klicka eller spritsa ner krämen i varje grop.

7. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 15 minuter.

Gör medan toscan och ta ut grottorna när dom är klara.

Tosca

1. Lägg alla ingredienser förutom hasselnötterna i en kastrull och koka upp.

2. Hacka hasselnötterna och rosta snabbt I en stekpanna. Tillsätt därefter hasselnötterna och salt i kastrullen och koka snabbt samman.

3. Klicka nu försiktigt ut toscan längst kanterna runt om grottorna, mitten ska ej vara täckt med tosca. Där ska vi senare toppa med mer kräm (grottorna måste inte ha svalnat vid detta moment).

4. Ställ in grottorna ytterligare ca 5 min eller tills toscan börjar bubbla fått en fin gyllene färg.

5. Ta ut och klicka/spritsa nu lite extra kräm i mitten så att sen smälter samman med kakan och ser fin och slät ut. Du kan ta en liten sked och förska röra runt lite så att sedan stelnar snyggt.

6. Låt ny svalna helt innan servering!

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Trillingnötsbiskvi

120 min
Svår
-
Trillingnötsbiskvi

Jordnötsbakelser

120 min
Medel
-
Jordnötsbakelser

Toffifee-bakelser

90 min
Medel
-
Toffifee-bakelser
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved