Jordnötsbakelser

120 min
Medel
-

Otroligt saftiga kakor som smälter i munnen! Jordnötter, salt, kola och choklad! Man behöver inte så mycket mer än så!

Jordnötsbakelser

(0)

Ingredienser

Botten

Fyllning

Jordnötstosca

Garnering

Gör så här

Grottor

1. Sätt ugnen på 175 grader och ställ ut ca 12 muffinsformar/silikonformar på en ugnsplåt. Jag använda en silikonform som heter SILIKONMART.

2. Vispa samman rumsvarmt smör och socker.

3. Vispa ner resterande ingredienserna och vispa tills allt kombineras.

4. Dela degen i ca 12 lika stora bitar och rulla till bollar, jag vägde mina en för en så att de blev jämna. Vikten var då 40 g/ “degboll”.

5. Lägg bollarna i formarna.

6. Gör en grop i mitten på varje, klicka ner en liten sked med karmeliserad mjölk. Det ska vara tosca ovanpå så det får inte vara så mycket karmeliseradmjölk!

7. Grädda kakorna i mitt av ugnen i 15 minuter bakar du i mindre formar så räcker ca 10 min.

Gör medan toscan och ta ut grottorna när dom är klara.

Tosca

1. Lägg alla ingredienser förutom jordnötterna i en kastrull och koka upp.

2. Hacka jordnötterna och tillsätt därefter nötterna i kastrullen och koka snabbt samman.

3. Klicka nu försiktigt ut toscan i mitten på varje grotta. Fyll ganska mycket så att det går ut lite över kanterna också.

4. Ställ in grottorna ytterligare ca 5 min eller tills toscan börjar bubbla och fått en fin gyllene färg.

5. Ta ut och låt svalna helt. När dom svalnat kan du snabbt ställa dom en stund i frysen medan du börjar smälta choklad.

6. Smäl chokladen i ett vattenbad. Du kan börja med att smälta 200 g choklad för att se om och hur mycket mer du behöver.

7. När chokladen är smält tar du fram grottorna och tar ur dom från formarna.

8. Doppa nu grottorna ner i chokladskålen och lyft upp, låt droppa av lite innan du vänder den och ställer den rättvänd.

9. När chokladen stelnat är dom redo för servering! Låt gärna chokladen stelna i rumstemperatur för finast resultat.

Du kanske också gillar...

Mandeltosca-rutor

120 h
Medel
-
Mandeltosca-rutor

Kladdkaka med Cookie Dough

90 min
Lätt
5
Kladdkaka med Cookie Dough

Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

120 min
Medel
-
Pepparkaksbrownie med lingoncheesecake

Red Velvet Cupcakes

120 min
Medel
-
Red Velvet Cupcakes
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved