Gör din egen lemoncurd! Mycket godare än den du hittar i affären, jag lovar! Denna curd har blivit otroligt populär till alla möjliga kakor, tårtor och bakverk. Den syrliga och krämiga konsistensen gör att den blir en hjälte i alla möjliga olika kontexter. Den är dessutom enkel och går snabbt att göra.
(0)
1. Tvätta citronerna noga. Riv skalet fint och pressa ur saften och mät upp till en deciliter. Du kan behöva 1-2 citroner beroende på hur stora de är. Riv skalet från en citron och mortla skalet tillsammans med en msk socker, lägg åt sidan.
2. Koka upp citronsaft och syltsocker (vanligt socker går bra) i en kastrull. Koka några minuter tills sockerkristallerna är helt borta.
3. Blanda maizena med lite citronsaft och häll ner i den kokande citronkräm. Rör om kraftigt. Låt nu krämen svalna till rumsvarmt.
4. När citronkrämen svälnat sätter du tillbaka kastrullen på plattan på låg värme och rör ner äggulorna och mortlade citronskalet. Vispa hela tiden tills krämen blir tjock. Koka inte!
5. Ta kastrullen från värmen och tillsätt vaniljpulver och klicka i smöret i småbitar lite i taget så att det smälter och blandar sig med citronkrämen. Rör om försiktigt.
6. Förvara kallt i kyl.
Klart!