Kom ihåg Lakritsdagen imorgon! Här är ett recept för dig som älskar lakrits. En len saltlakritssås, passar perfekt till glass eller fyllning eller som tillbehör till annat. Enkel att göra och smaken är väldigt intensiv!
(0)
2 dl strösocker
1. Häll sockret i en tjockbottnad kastrull och värm med ganska hög värme. Ta en kastrull som är ganska stor, så att det inte kokar över.
2. Rör om försiktigt då och då med en värmetålig slev eller slickepott tills allt socker har smält till en gyllenbrun vätska. Akta så att den inte bränns. Det tar lite tid men det kan gå snabbt att det bränns.
3. När allt socker är smält, ta bort grytan från värmen och lägg i lite smör i taget under kraftig omrörning. Sätt sedan tillbaka kastrullen. Rör tills allt smör smält.
4. Tillsätt grädden i en tunn stråle under konstant omrörning.
5. Tillsätt saltet och turkisk peppar-smulet.
6. Ta bort kastrullen från plattan och rör ev i mer grädde om såsen känns för hård. Vill du äta den varm går funkar det fint att servera den direkt till glass eller annat.
Klart!