Biscuit

30 min
Lätt
-

Ett hjärtformat scones-liknande bröd som passar alldeles utmärkt som frukostbröd på Alla hjärtans dag!

Biscuit

(0)

Ingredienser

85 g kallt smör

Gör så här

1. För bästa resultat, kyl ditt smör i frysen i 10-20 minuter innan du börjar receptet.

2. Förvärm ugnen till 220 grader och förbered en plåt med bakplåtspapper.

3. Blanda mjöl, bakpulver, socker och salt i en stor skål.

4. Ta bort smöret från kyl eller frys och skär i bitar eller använd ett rivjärn för att strimla smöret i små bitar. Blanda då samma smöret med mjölblandningen, nyp in smöret tills det liknar grova smulor.

5. Tillsätt mjölk, använd en träsked eller för att röra ihop

6. Lägg upp deg på mjölad bänk och använd händerna för att försiktigt bearbeta degen. Om degen är för klibbig, tillsätt mjöl tills den
är hanterbar.

7. När degen är bra, vik halva över sig själv och använd händerna för att försiktigt platta ihop lager. Vrid degen 90 grader och vik i
halva igen, upprepa detta steg 5-6 gånger, men se till att degen inte överansträngs.

8. Använd händerna (inte en kavel) för att platta degen till ca 1-2 cm tjock

9. Gör täta skär, tryck med kakskäraren i degen och sätt sedan ut cirklarna på bakplåten. (jag tog hjärtform, till alla hjärtans dag)

10. Upprepa tills du har fått så många cirklar som möjligt.

11. Baka på 220 grader i ca12 minuter eller tills topparna börjar bli lätt guldbruna.

Servera varma!

 

Du kanske också gillar...

Fröknäcke

120 min
Medel
-
Fröknäcke

Tortillabröd

30 min
Lätt
-
Tortillabröd

Frukostbröd

30 min
Lätt
-
Frukostbröd

Korvbröd

2 h
Lätt
-
Korvbröd
Följ mig på instagram @ameliabakar.se
@ameliabakar.se
Nyhetsbrev
CookiesCookieinställningar

Copyright © 2024 Amelia Bakar. All rights reserved