Ett snabbt, enkelt men väldigt gott recept på frukostbröd. Perfekt om du plötsligt blev sugen på nybakat bröd! Hotellfrukost är en stark upplevelse för många. Du hittar ofta denna typen av bröd där, de är väldigt goda och ger dig en lite lyxigare känsla på morgonen på ett snabbt sätt!
(0)
7 dl vetemjöl
1. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg, men ändå så att den går att jobba med. Tillsätt mer mjöl om den känns för kladdig.
2. Lägg upp degen på mjölat bord och rulla ut den till en längd. Dela i 6 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö mjöl över bollarna och forma till dem.
5. Strö över vallmofrön och grädda bröden mitt i ugnen i 10–12 min.
6. Låt dem svalna något, men ät dem gärna nybakade, då är de alltid godast!