Gör ditt eget korvbröd till korvmåltiderna eller utflykten! Detta korvbröd skapar en ny smakupplevelse från de klassiska köpes-korvbröden. Enkelt och trevligt att ta med på utflykten eller för att lyfta varmkorven till en ny nivå!
(0)
1. Smula ner jästen i en bunke och rör ut jästen med ca 0,5 dl av mjölken.
2. Tillsätt resterande mjölk samt smör, salt och mjöl och arbeta degen ca 10 minuter. Tillsätt ev mer mjöl om du tycker att det behövs.
3. Strö över lite mjöl över degen och täck med bakduk och låt degen jäsa ca 1 h.
4. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta ihop den.
5. Rulla ut degen och dela den i 10 lika stora bitar. Forma till en början varje bit till runda bullar, inte avlånga. Låt dem sedan vila i ca 15 min innan du gör dem avlånga.
6. Rulla nu ut varje bulle till avlånga bröd. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
7. Vispa upp ägget och pensla bröden. Strö på valfri garnering.
8. Grädda mitt i ugnen i 10-12 minuter.
9. Ta ut bröden och låt svalna på galler under bakduk.
10. Klart för servering!